Despre companie

COMPANY DESCRIPTION As the world’s leading wireless backhaul specialist, Ceragon Networks ensures that mobile and fixed-line carriers, as well as private network operators have the transmission capacity to reliably deliver the voice…

Strada General Gheorghe Manu, București, Romania
De la aceeași companie
Toate stagiile la CERAGON NETWORKS
Alte stagii în QA & Technical Support
Toate stagiile în QA & Technical Support

Network Applications Tester

Stagiu plătit la CERAGON NETWORKS

Locul de desfasurare al stagiului: Sediul Ceragon Networks – Str. Gheorghe Manu nr. 5, Etaj 2, 3 si 4, Sector 1 Bucuresti.

Numarul de pozitii disponibile: 2

Departament/echipa: Network Applications

Perioada de desfasurare a stagiului: 24.06.2019 – 20.09.2019 (12 săptămâni, 5 zile/săpt., 6 ore/zi în intervalul 09.00 – 17.30)

Salariu: Se va discuta in urma interviului

Recomandari: Anul 3 din cadrul studiilor de licență.

Cunostinte minime:

 • Cunoștințe de bază despre rețele de calculatoare
 • Cunostinte de engleza (citit + scris)
 • Cunostinte ce vor fi dobandite
 • Invatarea procesului de testare a unei aplicatii si familiarizarea cu aplicatiile specifice acestei activitati: (Kanban, ClearQuest, TestTrack)
 • Utilizarea de dispozitive folosite in cadrul industriei de telecomunicatii
 • Protocoale de management SNMP/HTTP
 • Cunostinte de baza de baze de date
 • Cunostinte de baza de Solaris

Activitati desfasurate in timpul stagiului:

Proiectul in care vor fi implicati studentii are ca scop testarea unuia dintre sistemele enumerate mai jos, in ordinea prioritatii interne:

 1. Functionalitate noua specifica unui NMS:
  Studentii au posibilitatea sa dobandeasca cunostinte specifice activitatii de testare prin testarea efectiva a unei functionalitati nou introdusa in versiune curenta de NMS. Pe parcursul acestei activitati ei vor urma intocmai procesul de testare ineractionand cu toate uneltele care inlesnesc aceasta activitate(Kanban, ClearQuest, TestTrack), de asemenea avand sansa sa se familiarizeze cu metodologia de lucru Agile -SCRUM.
  Toate functionalitatile NMS-ului presupun interactiunea cu echipamentele radio ale companiei Ceragon, dar nu numai, echipamente de care dispunem intr-un laborator.

 2. Aplicatiile Ceramonitor si SDN:
  Proiectul CeraMonitor are ca scop definirea unei aplicatii auxiliare NMS-ului care faciliteaza analiza in detaliu a performantelor unei retele de telecomuncatii pentru partea de comunicatii radio.
  Prioectul SDN (Software Defined Network) este cel mai nou soft dezvltat de companie care, cu ajutorul unui SDN controller, faciliteaza administrarea si configurarea echipamentelor dintr-o retea de telecomunicatii dintr-o locatie centrala, fara a fi nevoie configurarea individuala a echipamentelor de comutatie din retea. Controllerul va fi capabil sa comunice cu echipamente de microunde furnizate de diverse companii de pe piata de telecomunicatii prin intermediul unui nou protocol definit de IEEE, devenind un mijloc unic de interatiune pentru intreg sistemul.

 3. Regresie Studentii au posibilitatea sa dobandeasca cunostinte specifice testarii prin executarea unor teste de regresie(manuale sau automatizate) pentru a confirma buna functionare a functionalitatilor implementate in versiunile anterioare. Astfel ei se vor familiariza cu aplicatiile care faciliteaza rularea testelor automatizate(TestShell, CeraRun, RCPTT, GIT, Jenkins).
  Continuarea colaborarii Există posibilitatea continuării colaborarii, dacă stagiul de practica este de succes.